All-on-4: Idealno rješenje u samo jednom danu

 
Ako želite trajno rješenje za vaš osmijeh, sa najkvalitetnijim implantatima, uz potpunu funkcionalnost – onda je metoda All-on-4 najbolje rješenje za vas.


Saznajte više
Izgubili ste svoje zube?

Nosite problematičnu mobilnu protezu?

Zubi su vam u lošem stanju i predviđeni za vađenje?


Ako je bar jedan odgovor DA, imamo idealno rješenje koje estetski i funkcionalno savršeno oponaša prirodne zube, i koje možete dobiti u rekordnom roku – a to je metoda "All-on-4"!

Klasična zubna proteza ili "All-on-4"

 

Mobilne zubne proteze imaju niz mana koje stvaraju svakodnevne probleme ljudima koji ih nose, kao što su: spadanje proteze, bolne desni, loše žvakanje, zadržavanje hrane, nelagoda, teško održavanje higijene, poteškoće pri govoru i slično.

 

Metodom "All-on-4" su otklonjeni navedeni nedostaci. Takođe, nema potrebe za vađenjem proteze, jer se radi o fiksnom rješenju. Samim tim, u svakom pogledu se doprinosi podizanju kvalitetu života čovjeka.

O kakvoj metodi se radi?

 

"All-on-4" metoda bi u slobodnom prevodu značila “svi zubi na četiri implantata”. Fiksni zubni most se postavlja na bezubu gornju i donju vilicu na samo četiri implantata – dva prednja ravno, a bočni pod nagibom od 45 stepeni.

Metoda je posebno dobra za osobe koje nemaju dovoljnu količinu kosti, a koja je posljedica dugotrajne bezubosti. S obzirom da se implantati ugrađuju u prednji dio vilice, a nagib zahvata više kosti – isključene su potrebe za nadogradnjom kosti, kao i za podizanjem sinusa. Zbog toga je ova metoda revolucionarna, jedinstvena, minimalno invazivna i brza.

Nakon samo jedne posjete oralnom hirurgu, pacijent dobija privremeni fiksni most i fukcionalne zube. Prvi fiksni most je privremenog karaktera, a nakon par mjeseci, pacijent dobija trajni most.

Zašto da se odlučite za "All-on-4"?

Najveća prednost metode je brzina i kvalitet - uz jednodnevni zahvat imaćete zube poput prirodnih i žvakanje omogućeno isti dan.

Pogledajte i ostale, ne manje bitne prednosti:

Minimalno invazivna metoda
Minimalno invazivan postupak s postavljanjem samo 4 zubna implantata
Kraći period tretmana
Najbrže rješenje za nadokandu izgubljenih zuba.
Poboljšan kvalitet života.
Omogućena je dobra funkcija (žvakanje hrane) te vrhunska estetika (prirodan izgled zuba). Takođe, nema nadraživanja desni jer nema umjetnog nepca kao kod klasične proteze.
Minimalno vrijeme oporavka
Vrijeme oporavka znatno kraće u odnosu na klasične metode.
Podržano od strane nauke
Kreirano od strane renomirane kompanije Nobel Biocare, svjetskog lidera u tehnologiji dentalnih implantata, uspjeh ove metode je dokazan brojnim kliničkim studijama i 10-godišnjim praćenjem zdravlja pacijenata nakon tretmana.
Najpovoljnije rješenje
Znatno niža cijena od klasične terapije implantatima i fiksnim mostovima

U našem radu koristimo implantate renomiranog švajcarskog proizvođača STRAUMANN

Straumann Implantati poznati su i po visokoj biokompatibilnosti titanskih implantata zbog koje prilikom implantološke terapije puno brže dolazi do oseointegracije implantata s okolnom kosti.

Idealni kandidati za All-on-4 su:


Pacijenti koji žele fiksni protetski rad, a izgubili su sve ili većinu svojih zuba.

Pacijenti koji imaju potpunu mobilnu protezu duži niz godina.

Pacijenti kod kojih je tokom vremena došlo do teškog gubitka kosti, posebno u stražnjem dijelu čeljusti.

Pacijenti koji imaju zube u jako lošem stanju i koji su predviđeni za vađenje.


Započnite revoluciju!


1

Kontaktirajte nas

Zakažite termin za konsultacije u našoj ordinaciji. Mi ćemo vam uraditi detaljan pregled vilične kosti i obim gubitka koštane mase.

2

Predložićemo plan

Na osnovu informacija iz prethodnog koraka, napravićemo plan rada, shodno vašem slobodnom vremenu.

3

Počinjemo!

Dobijate privremeni fiksni most i fukcionalne zube. Prvi most je privremenog karaktera. Nakon perioda od 3 do 12 mjeseci, privremeni most se zamijenjuje trajnim!

Dobro došli u A dent!

 

Zdravstvena ustanova stomatološka ambulanta postoji već 15 godina. U međuvremenu smo prerasli u Centar za dentalnu estetiku i implantologiju.

Tim "A dent" centra sačinjavaju eminentni doktori koji su specijalisti iz svojih oblasti i to iz domena Stomatološke protetike, Oralne hirurgije i implantologije, Ortodoncije i ostalih grana stomatologije. Dio doktora je zaposleno i na Stomatološkom fakultetu Banjolučkog Univerziteta na mjestima profesora i asistenata. Kontinuirana edukacija i prisustvovanje prestižnim svjetskim kongresima i seminarima garantuju vrhunsku stručnost tima i mogućnost pružanja terapija koja je u okvirima savremene svjetske stomatološke prakse.

Savremene tehnologije koje posjeduje "A dent" centar pružaju maksimalan komfor pacijentu, bezbolne procedure, kao i značajnu uštedu vremena. Posebno smo ponosni na naš CAD/CAM sistem "CEREC" sa kojim je moguće uraditi bezmetalne krunice, ljuspice (Veneers), inleje u samo jednoj posjeti, za nekoliko sati, sa besprijekornom estetikom.

Dentalni turizam

 

Ako ne živite u Bosni i Hercegovini a želite blistav osmjeh, mi smo tu da Vam to omogućimo. Mnogi naši pacijenti dolaze iz Slovenije, Njemačke, Austrije, Italije...

Mi smo u mogućnosti da Vam na profesionalan i brz način omogućimo zdravlje Vaših zuba i savršen osmijeh. Kod nas dobijate vrhunsku uslugu uz korištenje najsavremenijih materijala i opreme na svjetskom nivou po pristupačnijim cijenama. Cijena stomatoloških usluga naše ordinacije su višestruko niže nego u zemljama okruženja.

Za sve naše pacijente iz inostranstva postoji mogućnost organizovanja besplatnog smještaja u apartmanima u istoj zgradi gdje se nalazi naš centar. Do savršenog osmijeha možete doći u samo nekoliko koraka!

Kontaktirajte nas / Zakažite pregled

Slobodno nam se obratite za sva pitanja o All-on-4 metodi. Putem sljedećeg formulara možete zakazati termin vaše posjete ordinaciji A-Dent. Prvi pregled i konsultacije su besplatni.