Zubni implantati

Vratimo osmijeh na vaše lice
uz najbolju zamjenu za vaše izgubljene zube


Saznajte više
Šta su zubni implantati?


Za izgubljeni zub ne postoji idealna zamjena, ali je zato zubni implantat najbliže tome.

 

Radi se o titanijumskom šrafu koji se ugradjuje apsolutno bezbolno na mjestu izvađenog zuba. Implantat nije samo zamjena za zub već značajno doprinosi kvalitetu života pacijenta.

 

U našem centru poseban akcenat stavljamo na Imedijatnu ugradnju implantata.To podrazumijeva ugradnju implantata neposredno nakon vađenja zuba. Naši specijalisti su posebno obučeni i edukovani u velikim svjetskim centrima da bukvalno za 10 minuta uz adekvatne uslove u jednoj posjeti izvade zub i ugrade implantat na isto mjesto.

Prednosti imedijatne ugradnje implantata

 

  1. Sprečava se resorpcija kosti, koja je nakon vađenja zuba i do 50% u prvih 6 mjeseci
  2. Skraćuje se vrijeme za protetsku rehabilitaciju
  3. Smanjuje se broj hirurških intervencija
  4. Omogućava se skoro idealno zarastanje mekih tkiva
  5. Dobijaju se izvanredni estetski rezultati

 

U velikom broju slučajeva moguće je postaviti u istoj posjeti i privremenu nadoknadu zuba što dodatno doprinosi izvanrednim rezultatima estetske a i funkcionalne rehabilitacije.

Doživotna investicija u vaš osmjeh.

U radu koristimo samo najkvalitetnije materijale. Kod zubnih implantata to su proizvodi švajcarske kompanije STRAUMANN, koja je vodeća u proizvodnji implantata u svijetu.

Straumann zubni implantati izrađeni su od titana koje odlikuju visoka čvrstoća, mala težina i izvrsna otpornost na koroziju.
Straumann implantati su poznati po visokoj biokompatibilnost titanskih implantata zbog koje prilikom implantološke terapije puno brže dolazi do oseointegracije implantata s okolnom kosti.
 
Za ugrađene STRAUMANN implantate obezbijeđujemo doživotnu garanciju!

Ko su kandidati za ugradnju implantata?


Pacijenti koji su izgubili jedan ili više zuba, kao i pacijenti kojima nedostaju svi zubi.

Uslovi su postojanje adekvatne i kvalitetne kosti vilica kao i zdrave desni, te odsustvo određenih sistemskih oboljenja


Započnite revoluciju
u 4 koraka!


1

Kontaktirajte nas

Zakažite termin za konsultacije u našoj ordinaciji. Možete nas kontaktirati putem telefona, e-maila ili online kontakt formulara.

2

Početni pregled

Mi ćemo vam uraditi detaljan pregled vilične kosti i obim gubitka koštane mase.

3

Predložićemo plan

Na osnovu dobijenih informacija napravićemo plan rada, shodno vašem slobodnom vremenu, te vašim dolascima u Banja Luku ako živite u inostranstvu.

4

Počinjemo!

Dobijate privremeni fiksni most i fukcionalne zube. Prvi most je privremenog karaktera. Nakon perioda od 3 do 12 mjeseci, privremeni most se zamijenjuje trajnim!

Kontaktirajte nas / Zakažite pregled

Slobodno nam se obratite za sva pitanja o All-on-4 metodi. Putem sljedećeg formulara možete zakazati termin vaše posjete ordinaciji A-Dent. Prvi pregled i konsultacije su besplatni.
 

Rješenje za kompletnu vilicu - All-on-4!

 

"All-on-4" metoda bi u slobodnom prevodu značila “svi zubi na četiri implantata”. Fiksni zubni most se postavlja na bezubu gornju i donju vilicu na samo četiri implantata – dva prednja ravno, a bočni pod nagibom od 45 stepeni.

Metoda je posebno dobra za osobe koje nemaju dovoljnu količinu kosti, a koja je posljedica dugotrajne bezubosti. S obzirom da se implantati ugrađuju u prednji dio vilice, a nagib zahvata više kosti – isključene su potrebe za nadogradnjom kosti, kao i za podizanjem sinusa. Zbog toga je ova metoda revolucionarna, jedinstvena, minimalno invazivna i brza.

Nakon samo jedne posjete oralnom hirurgu, pacijent dobija privremeni fiksni most i fukcionalne zube. Prvi fiksni most je privremenog karaktera, a nakon par mjeseci, pacijent dobija trajni most.

Više informacija o All-on-4

Dobro došli u A dent!

 

Zdravstvena ustanova stomatološka ambulanta postoji već 15 godina. U međuvremenu smo prerasli u Centar za dentalnu estetiku i implantologiju.

Tim "A dent" centra sačinjavaju eminentni doktori koji su specijalisti iz svojih oblasti i to iz domena Stomatološke protetike, Oralne hirurgije i implantologije, Ortodoncije i ostalih grana stomatologije. Dio doktora je zaposleno i na Stomatološkom fakultetu Banjolučkog Univerziteta na mjestima profesora i asistenata. Kontinuirana edukacija i prisustvovanje prestižnim svjetskim kongresima i seminarima garantuju vrhunsku stručnost tima i mogućnost pružanja terapija koja je u okvirima savremene svjetske stomatološke prakse.

Savremene tehnologije koje posjeduje "A dent" centar pružaju maksimalan komfor pacijentu, bezbolne procedure, kao i značajnu uštedu vremena. Posebno smo ponosni na naš CAD/CAM sistem "CEREC" sa kojim je moguće uraditi bezmetalne krunice, ljuspice (Veneers), inleje u samo jednoj posjeti, za nekoliko sati, sa besprijekornom estetikom.

Dentalni turizam

 

Ako ne živite u Bosni i Hercegovini a želite blistav osmjeh, mi smo tu da Vam to omogućimo. Mnogi naši pacijenti dolaze iz Slovenije, Njemačke, Austrije, Italije...

Mi smo u mogućnosti da Vam na profesionalan i brz način omogućimo zdravlje Vaših zuba i savršen osmijeh. Kod nas dobijate vrhunsku uslugu uz korištenje najsavremenijih materijala i opreme na svjetskom nivou po pristupačnijim cijenama. Cijena stomatoloških usluga naše ordinacije su višestruko niže nego u zemljama okruženja.

Za sve naše pacijente iz inostranstva postoji mogućnost organizovanja besplatnog smještaja u apartmanima u istoj zgradi gdje se nalazi naš centar. Do savršenog osmijeha možete doći u samo nekoliko koraka!